Endelig fremlæggelse for finansielle samarbejdspartnere

Vær knivskarp

Det er ingen hemmelighed, at det kan være en udfordring at finde en finansieringsløsning til et generationsskifte. Derfor er det ekstremt vigtigt, at du får præsenteret dit projekt helt skarpt og med alle de budskaber og detaljer, som gør, at de finansielle samarbejdspartnere vælger at støtte netop dig og dit projekt. Du skal regne med, at du kun har én chance over for pengeinstituttet. Forspilder du den, kan det være svært at komme igen.

Sikkerhed og overblik

Det er din opgave at få pengeinstituttet til at føle, at du er velforberedt og sikker i din sag. De skal desuden betrygges i, at du er den helt rigtige til at udføre dit projekt og de skal føle, at de får et godt overblik over, hvad du vil med ejendommen. Din personlige karrierestrategi er ligeledes vigtig for pengeinstituttet, som vurderer dig på både det forretningsmæssige og det personlige plan. De to ting skal nemlig passe sammen.

Husk landbrugsrådgiveren

Det er et stort arbejde for en landbrugsrådgiver at behandle et generationsskifte, og det nemmeste for ham er at sige nej. Derfor skal du overbevise ham om, at du er arbejdet værd. Så meget værd, at han eller hun har lyst til at give din ansøgning en skalle.

Husk, at du er nøglepersonen – tag lederskab.

Film 1: Den dårlige fremlæggelse

Se med, når Vækstfondens landbrugskundechefer Lene og Jakob giver deres bud på, hvordan det første møde med banken helst ikke skal foregå.

Film 2: Den gode fremlæggelse

Her demonstrerer Vækstfondens landbrugskundechefer Lene og Jakob, hvordan du gør et godt indtryk til det første møde med banken.

Opgaver til lektion 4

Forbered din endelige dialog med bank og landbrugsrådgiver – og gør klar til at sælge dig selv og dit projekt.

#1 Bankkontakten

Overvej, hvordan du vil tage kontakt til banken. Her skal du tænke på, at du kun har den ene chance, så grib den, når du har den.

#2 Præsentation

Lav en PowerPoint-præsentation eller anden forberedelse, der kan hjælpe med at holde dig på sporet i din fremlæggelse. Det kan være en god idé at lave et grovbudget, hvor overblikket er i højsædet. Undgå for mange tal, men vær forberedt på at kunne svare sikkert på alle tallene.

#3 Styrker og svagheder

Find de 3 stærkeste punkter, som du ønsker at landbrugsrådgiveren skal huske dig på. Overvej, hvordan du vil sikre dig, at de huskes?
Find ligeledes de 3 svageste punkter og forklar, hvordan du vil kompensere for dem.

#4 Personlig profilering

Lav en mappe eller en anden form for præsentation til udlevering med relevante papirer, CV, uddannelsesbevis, udtalelser m.v. Det virker overbevisende og gør det lettere for landbrugsrådgiveren at bevare overblikket.

#5 Den videre proces

Overvej, hvordan du afslutter mødet. Tænk på, at det er dig, der skal lede mødet og sørge for den videre proces. Hvem gør hvad?

#6 Overvej plan B

Overvej ligeledes worst case scenario: Et afslag. Hvad vil du så gøre?

#1 -Bankkontakten

#3 -Styrker og svagheder

#5 -Den videre proces

Opgave #1
Opgave #2
Opgave #3
Opgave #4
Opgave #5
Opgave #6

#2 -Præsentation

#4 -Personlig profilering

#6 -Overvej plan B

Overvej ligeledes worst case scenario: Et afslag. Hvad vil du så gøre?

Videre til lektion 5